Twitter Facebook

Patiënteninformatie - Zorgkatern


Een zorgkatern is een luxe brochure. Dat betekent: 20-30 pagina’s (meer mogelijk in overleg) pure informatie over het onderwerp van uw keuze, aangevuld met foto’s en citaten. Doel? U snel informeren over een onderwerp dat belangrijk voor u is. Heeft u een probleem dat u vaak in de weg zit of is er een onderwerp waar u erg nieuwsgierig naar bent? Binnen ons aanbod zit er vast iets bij waarin u geïnteresseerd bent.

Dat kan een medisch onderwerp zijn, zoals bewegen bij RA of de behandeling bij psoriasis. Er zijn ook katernen over lastige onderwerpen zoals relaties, seksualiteit en intimiteit, partner en naasten. Sommige zorgkaternen zijn meer zakelijk: kunt u met RA blijven werken? Andere katernen richten zich meer op een aandoening in het algemeen, bijvoorbeeld een uitleg over een bepaalde hypofyse-aandoening.

De katernen zijn bedoeld voor mensen die net even wat meer willen weten. Ook handig als voorlichting voor uw naasten!

Zorgkaternen bieden informatie die snel, duidelijk en to-the-point is. Kleine alinea’s, grote letters, citaten en kleurrijk beeldmateriaal: aspecten die de tekst prettig leesbaar maken. De katernen zijn ook te bundelen in een map of cassette: zo houdt u de boel overzichtelijk.