Twitter Facebook

Patiënteninformatie - 5minuteninfo

Bent u ook op zoek naar e-health-oplossingen die niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook bewezen effectief zijn? Richt u zich ook graag op de nieuwste trends en wilt u daarbij ook resultaten? Kijk dan eens naar 5Minuteninfo.

5Minuteninfo is toegankelijk via internet, maar ook via smartphones en tablets. Daarmee slaat u twee vliegen in één klap. U biedt uw relatie niet alleen e-health (website) maar ook mobile health (mobiele app)!

5Minuteninfo biedt patiënten en naasten op speelse wijze de hoognodige basis-informatie over de aandoening. Daarnaast gaat 5Minuteninfo de diepte in. Dit gebeurt via tekst, beeld, video en een vraag-en-antwoordtoepassing. En dat allemaal in korte, heldere blokken van vijf minuten.

Belangrijk is dat binnen de antwoorden tips en adviezen zijn opgenomen om beter te leren omgaan met de aandoening. Uiteraard heeft het advies betrekking op het thema waarover de patiënt vragen heeft beantwoord. 5minuteninfo is dus niet alleen een educatietool: de tool biedt ook mogelijkheden tot zelfmanagement. Dit alles op de plaats, het moment en het tempo waarop de patiënt dat wil.

Een ander voordeel is dat de patiënt zijn voortgang naar de huisarts of een andere hulpverlener kan sturen. De apps ondersteunen zorgverleners dus bij het geven van patiëntenzorg. Dat levert duidelijk tijdwinst en/of verbetering van de kwaliteit van de zorg op!

Met trots kunnen wij melden dat onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam dit ook wetenschappelijk heeft aangetoond! Uit dit onderzoek blijkt ook dat zowel patiënten als hulpverleners zeer tevreden zijn over deze toepassing. Een extra steuntje in de rug dus, voor u, en uiteraard voor patiënten, hun naasten en hulpverleners.

5Minuteninfo is verkrijgbaar voor de aandoeningen Diabetes type 2, COPD, Artrose en vervanging van een heup. Vele andere aandoeningen zijn in voorbereiding.